Activiste Nadezjda Tolokonnikova beweert dat zowel zij als haar collega Maria Aljochina nog steeds deel uitmaken van de Russische punkgroep Pussy Riot.

Vorige week beweerden de overige leden van de controversiële formatie dat Tolokonnikova en Aljochina zich geen bandleden van Pussy Riot meer mochten noemen.

"Ik weet niet wie deze mensen zijn die beweren dat ze in Pussy Riot zitten en berichten schrijven op social media", reageert Tolokonnikova op het verwijt.

"We hebben Pussy Riot nooit verlaten", beweert ze. In de Amerikaanse krant New York Times laat ze bovendien weten nog steeds contact te hebben met de leden met wie ze twee jaar geleden het omstreden optreden in een kerk gaf, dat voor de Russische autoriteiten aanleiding was de vrouwen op te pakken.

Ideologie

In de vorige week gepubliceerde blogpost stelden zes leden van de punkband dat het optreden dat Tolokonnikova en Aljochina woensdag gaven tijdens het Amnesty International-concert in strijd was met de ideologie van Pussy Riot, omdat optredens nooit vooraf aangekondigd zouden worden en altijd gratis toegankelijk zijn.

Tolokonnikova weerlegt de aantijgingen en beweert dat het schrijven de ideologie van Pussy Riot niet juist weergeeft. Ook zegt ze niet bekend te zijn met enkele van de gebruikte pseudoniemen onderaan de blogpost, terwijl er ook schuilnamen worden genoemd die zij en Aljochina zelf gebruikten.