De Britse rockband Queen heeft in zijn thuisland een nieuwe mijlpaal bereikt; er zijn zes miljoen exemplaren verkocht van het eerste Greatest Hits-album van de groep.

Queens Greatest Hits uit 1981 geldt als het bestverkochte album in Groot-Brittannië.

Statistisch gezien bezit één op de vier Britse huishoudens een exemplaar van het Greatest Hits-album van Queen, meldt The Official Charts Company.

Van de opvolger Greatest Hits II, dat een maand voor de dood van zanger Freddie Mercury in 1991 verscheen, zijn aanzienlijk minder exemplaren verkocht, namelijk 3,9 miljoen stuks. Beide albums staan wel in de top 10 van bestverkochte albums aller tijden in Groot-Brittannië.

ABBA

De tweede plek in de lijst wordt ook bezet gehouden door een verzamelalbum, dat is Gold van ABBA met circa 5,1 miljoen verkochte exemplaren. Het hoogst genoteerde studioalbum is Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band van The Beatles op nummer 3.

Adele is de meest succesvolle zangeres bij het platenkopende Britse publiek. Haar album 21 staat op de vierde plek. Madonna valt net buiten de top 10 met The Immaculate Collection. Ook albums van Oasis, Michael Jackson (zowel Thriller als Bad), Pink Floyd en Dire Straits zijn in de top 10 te vinden.