The Doors-gitarist Robby Krieger wil deze zomer een groot concert organiseren om het vorig jaar overleden bandlid Ray Manzarek te eren.

Dat vertelt hij aan de Hollywood Reporter. De 68-jarige gitarist werd bekend met The Doors, de band rond zanger Jim Morrison die in 1971 overleed.

"We willen artiesten samenbrengen waar Ray helemaal gek op was, of die Ray juist te gek vonden. We hebben al contact gezocht met Live Nation en zij helpen ons met de organisatie. Het moet echt geweldig worden", aldus Krieger.

De familie van Manzarek zal aanwezig zijn bij het herinneringsconcert, net als de originele drummer John Densmore.

"Sinds Ray overleed, hebben we eigenlijk geen enkel optreden speciaal voor hem gegeven, alleen tijdens de uitvaart. We willen dat mensen zich Ray herinneren om alles wat hij heeft betekend voor de muziek."

Tegenhanger

Manzarek was voor Krieger een kruising tussen een broer en een vaderfiguur. "Hij was ouder dan wij en toen we net begonnen konden we iemand als Ray goed gebruiken."

"Zeker omdat Jim was wie hij was. Het was geen makkelijke groep om samen mee te spelen. Maar wat Jim ook uitvrat, Ray was daar als zijn rustige tegenhanger."