De Nederlandse rockband Within Temptation slaagt er voor het eerst in zijn carrière in om de top 10 van de Britse albumlijst te bereiken.

Het vorige week verschenen album Hydra komt op nummer 6 binnen in de Britse verkooplijst. Dat meldt hitlijstsamensteller The Official Charts Company.

Within Temptation is deze week de op één na hoogste binnenkomer in de lijst. Het album So Long, See You Tomorrow van Bombay Bicycle Club komt op 1 binnen.

Hydra zorgt voor de hoogste notering ooit voor Within Temptation in de Britse albumlijst. Het voorgaande album The Unforgiving gaf de band tot dan toe zijn hoogste piekpositie. Die plaat bereikte in 2011 de 23e plek. Ook The Heart Of Everything deed het aardig, toen het in 2007 op nummer 38 piekte.

"De reacties zijn overweldigend", reageert zangeres Sharon den Adel. In april speelt Within Temptation in de Wembley Arena, de grootste eigen show voor de band op Britse bodem. Er is overigens meer Nederlands succes in de Britse albumlijst deze week, want André Rieu komt op 35 binnen met het album Love Letters.