De Nederlandse rockband Within Temptation slaagt er voor de derde keer in zijn bestaan in om de eerste plek van de Nederlandse Album Top 100 te bereiken.

Het zesde studioalbum Hydra komt bovenaan de verkooplijst binnen, meldt samensteller Gfk. Het is voor het eerst in zeven jaar dat de band de lijst weer aanvoert.

De laatste keer was met The Heart Of Everything, dat het een week aan de top uithield. Drie jaar eerder stond The Silent Force ook een week lang op 1 genoteerd.

De recentere albums van Within Temptation deden het beduidend minder goed, maar kwamen desondanks in de top 5 van de Album Top 100 terecht. Zo werd het vorige studioalbum The Unforgiving in 2011 van de eerste plek geweerd door 21 van Adele.

Coversalbum

Het vorig jaar verschenen coversalbum The Q-music Sessions kwam niet hoger dan nummer 5 en was derhalve de laagste notering voor Within Temptation sinds het debuutalbum Enter, dat vijf jaar na de eigenlijke verschijningsdatum piekte op nummer 32. Het album Hydra verkoopt momenteel ook goed in de VS.

Andere hoge nieuwe binnenkomers in de lijst van deze week zijn 7 Layers van Dotan op nummer 2, Wigwam van Youp van ’t Hek op nummer 8 en Prisoner van Birth Of Joy op nummer 10. Aventine van Agnes Obel keert terug in de lijst op nummer 21 en Soldier On van Tim Knol een plekje lager.