Een gesigneerd decorstuk dat in 1964 werd gebruikt tijdens het legendarische tv-optreden van The Beatles in The Ed Sullivan Show wordt binnenkort geveild.

De verwachte opbrengst van het wandstuk met handtekeningen van alle vier de Beatles-leden ligt ergens tussen de 600.000 en 750.000 euro.

Het decorstuk is 120 cm bij 60 cm groot en zou het grootste door The Beatles gesigneerde object in de geschiedenis zijn, aldus muziekblad Billboard.

De huidige eigenaar is Andy Geller, een 81-jarige voiceoveracteur en Beatles-verzamelaar. Hij vroeg de vier muzikanten tijdens de opnames van The Ed Sullivan Show op 9 februari 1964 om het decorstuk te signeren. Aan het einde van het tv-seizoen gaf een timmerman het stuk weg aan een gehandicapte fan.

Geller lokaliseerde het decorstuk in 2002, nadat zijn kleinzoon er een artikel over las in een muziekblad. Het verwisselende toen voor 75.000 euro van hand. Nu moet het decorstuk bijna tien keer zoveel opbrengen. Het item wordt op 26 april geveild in New York City.