Rapper Jay Z heeft zijn eigen record verbroken in de VS, nu zijn recente muzikale samenwerking met zijn vrouw Beyoncé de top 10 van de Amerikaanse hitlijst binnenstormt.

Het nummer Drunk In Love stijgt deze week van nummer 13 naar nummer 2, waardoor het de 21e top 10-notering is voor Jay Z, een record voor een rapper.

Dat record staat overigens al een tijdje op zijn naam. De enige rappers die bij dat aantal in de buurt komen, zijn Lil Wayne en Ludacris (beide met achttien) en Eminem (zeventien).

Drunk In Love is de vijftiende Amerikaanse top 10-notering voor Beyoncé, evenveel als collega-zangeressen Connie Francis en Olivia Newton-John er achter hun naam hebben staan. Ze passeert daarmee het aantal van Pink, Taylor Swift en Donna Summer (elk veertien). Madonna heeft de meest top 10-hits, in totaal 38.

De single van Beyoncé’s vijfde album is tevens de vierde gezamenlijke top 10-notering van het hiphopkoppel. Eerder stonden Beyoncé en Jay Z al samen in de hoogste regionen van de hitlijst met ’03 Bonnie & Clyde (nummer 2 in 2002), Crazy In Love (nummer 1 in 2003) en Déjà Vu (nummer 4 in 2006).