Ilse DeLange is door de luisteraars van 100% NL uitgeroepen tot Artiest van het Jaar. Ze heeft de award woensdagavond uitgereikt gekregen in Club Ziggo in Amsterdam.

De zangeres laat daarmee Marco Borsato en Nick & Simon met lege handen achter. 

Dat is bekendgemaakt in RTL Boulevard. "Ik ben heel blij met de award. Maar ook als ik niet had gewonnen was ik heel gelukkig geweest", aldus de zangeres, die de prijs overhandigd kreeg van Maik de Boer.

DeLange kreeg 35 procent van alle stemmen. 

Album

Borsato viel in de prijzen door de 100% NL Award te winnen voor Album van het Jaar. Borsato's album Duizend Spiegels heeft met 49 procent van alle stemmen gewonnen van Het Kan Hier Zo Mooi Zijn van Guus Meeuwis en Unplugged - De Rockfield Sessies van Jan Smit. 

John Ewbank, de vaste liedjesschrijver van Borsato, nam de prijs in ontvangst in Club Ziggo in Amsterdam. De zanger ligt thuis te herstellen van een lichte beroerte. 

"Ik denk dat hij een klein hupje maakt, meer mag hij ook niet doen. Hij is superblij met de prijs", aldus Ewbank. Borsato bedankt op Twitter zijn fans voor alle stemmen.

Hit van het Jaar

Miss Montreal en Nielson hebben ook een 100% NL Award gewonnen. Hun single Hoe is gekroond tot Hit van het Jaar. Ze kregen 37 procent van de stemmen en verslaan daarmee Niels Geusebroek (Take Your Time Girl) en Nick & Simon (Julia).

Geusebroek kon wel een prijs mee naar huis nemen. Hij is volgens de 100% NL-luisteraars Nieuwkomer van het Jaar. Hij kreeg meer dan de helft van de stemmen en liet Wudstrik en Ivar Oosterloo achter zich.