Rockband Red Hot Chili Peppers speelde niet live tijdens het Super Bowl-concert samen met Bruno Mars. De instrumenten zijn van tevoren opgenomen.

Dat geeft bassist Flea toe op de website van de rockband. De zang was wel live, aldus Flea.

"Toen we werden gevraagd om tijdens de Super Bowl op te treden werd ons duidelijk gemaakt dat er live zou worden gezongen, maar dat de bas, drum en gitaar van tevoren zouden moeten worden opgenomen. Ik begrijp het standpunt van de NFL, aangezien ze maar een paar minuten hebben om het podium op te zetten", schrijft de bassist.

De Red Hot Chili Peppers zijn altijd tegen playbacken geweest, maar vonden deze kans zo groot dat ze voor een keer van hun principe zijn afgestapt, schrijft Flea verder. Omdat zanger Anthony Kiedis wel live kon zingen, vond de band dat ze over genoeg vrijheid beschikten om een goed optreden neer te zetten. De instrumentale track werd een dag eerder opgenomen.

Tijdens het optreden speelde de band mee op hun instrumenten, die niet waren ingeplugd. Dat werd opgemerkt door een aantal fans, die hun onvrede al kenbaar maakten op Twitter.