Zanger William Clarke van de Jamaicaanse reggaeband Third World is zondag in zijn woonplaats Orlando, Florida op 65-jarige leeftijd overleden aan leukemie.

Volgens bandlid Colin Leslie overleed de zanger, ook bekend als Bunny Rugs, een week nadat hij het ziekenhuis had verlaten na een behandeling tegen de ziekte.

De zanger zou donderdag 66 jaar zijn geworden. Volgens de krant The Jamaica Gleaner moest Clarke in 2013 al shows afzeggen vanwege gezondheidsproblemen.

William Clarke was sinds 1976 de leadzanger van Third World. De band scoorde in de jaren 70 en 80 wereldhits met Now That We Found Love, Dancing On The Floor (Hooked On Love), Cool Meditation en het door Stevie Wonder geschreven Try Jah Love. Het meest succesvolle album was 96° In The Shade uit 1977.

Voor zijn tijd bij Third World maakte Clarke korte tijd deel uit van een vroege formatie van reggaeband Inner Circle, nam hij liedjes op als helft van het duo Bunny & Ricky en in 1975 bracht hij het album To Love Somebody uit onder het pseudoniem Bunny Scott. Hij werkte ook samen met Gregory Isaacs, Sean Paul en Shabba Ranks.

​Third World - Try Jah Love (Live, 1982)