De Amsterdamse concertzaal Ziggo Dome is door muziekblad Pollstar op de vijftiende plek geplaatst van een wereldranglijst met de best bezochte concertarena’s.

De ranglijst van Pollstar is samengesteld op basis van ticketverkopen. De Ziggo Dome, gelegen in de Amsterdam Zuidoost, trok in zijn eerste jaar circa een miljoen bezoekers.

Commercieel directeur Danny Damman zegt blij te zijn met de notering. "Dit hadden we in alle eerlijkheid niet verwacht", zegt hij in het radioprogramma MetMichiel op 3FM.

Damman stelt dat hard werken en geluk een grote rol speelden in het succes van de Ziggo Dome verleden jaar. "Er waren het eerste jaar echt fantastische namen op tour, dat is ook wel eens een keertje een jaar minder", weet Damman.

Verhalen

"Anderzijds, we zijn een nieuwe venue, gevestigd in Amsterdam, en het is interessant voor een artiest om daar eens te staan", vervolgt hij. Zo was Pearl Jam-zanger Eddie Vedder lovend over de Ziggo Dome na het optreden van de band in 2012. "Dat soort verhalen hebben uitstekend gewerkt", aldus Damman.

Verder wijt hij de hoge bezoekersaantallen aan de programmering, de akoestiek van de zaal en de totaalbeleving. Damman verwacht ook mooie cijfers voor het lopende kalenderjaar. "We kunnen nog een paar hele mooie namen verwachten", zegt hij over de programmering voor dit najaar.