Rockband Within Temptation krijgt op het nieuwe album hulp van rapper Xzibit voor het nummer And We Run. Zangeres Sharon den Adel vertelt aan NU.nl dat de groep al langer de wens had met een rapper te werken.

"Het leek ons altijd al helemaal te gek om met een rapper te werken", aldus de zangeres. "We hebben ook veel verschillende dingen geprobeerd."

"We schreven gewoon nummers en keken of het zou werken. Dan zochten we een rap in hetzelfde ritme en plakten die er overheen om te horen hoe het klonk."

"Maar het belangrijkste was dat het heel erg herkenbaar Within Temptation moest zijn. En dat is And We Run zeker." 

Het liedje is afkomstig van het zesde studioalbum van Within Temptation, getiteld Hydra. "Zijn stem is erg donker en duister, dat vind ik te gek", zegt Den Adel over de samenwerking.

Experimenteren

"Eigenlijk wist ik niet eens dat hij rapte", lacht ze. "Ik kende hem vooral van Pimp My Ride (MTV-programma dat Xzibit presenteerde, red.). Robert (Westerholt, oud-gitarist) stelde hem voor. Toen keken we op YouTube en hij bleek al met gitaren en orkesten gewerkt te hebben. Hij is dus niet bang om te experimenteren, dat was belangrijk."

Gitarist Robert Westerholt speelt niet meer mee, zodat hij zich kan richten op het gezin dat hij en Den Adel samen hebbenWesterholt schrijft nog wel mee aan de muziek van Within Temptation. "Wat dat betreft is er niets veranderd", stelt Den Adel.

​Within Temptation ft. Xzibit - And We Run (2014)