Zanger René Froger vertolkt op donderdag 20 februari het nummer In Het Holst Van De Nacht tijdens de laatste theatervoorstelling van Baantjer in Carré te Amsterdam.

Volgens Carré is het uniek in de theatergeschiedenis dat er een nieuw themalied voor een theatercrimi wordt geschreven en vertolkt.

"De Cock en Vledder zijn helden van ons allemaal", vindt Froger. "Ik ben er een groot fan van: ik las de boeken en zag bijna alle afleveringen."

"Eerder mocht ik al een keer lijk spelen in de tv-serie, wat ik ook een hele eer vond. Nu zing ik het nummer dat het publiek hoort als het moordmysterie in de voorstelling is opgelost. En schrijf ik ook nog eens theatergeschiedenis. Ik ben best een beetje trots."

De originele melodie van de tv-serie van Jurre Haanstra en Toots Thielmans zal ook gedurende de voorstelling te horen zijn. Acteur Peter Tuinman vertolkt de rol van De Cock in het stuk en Mike Weerts speelt zijn collega Vledder. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Baantjer: De Cock En De Moord In Het Theater.