De Zweedse dj Avicii is tijdens het produceren van muziek niet bezig met het succes van de nummers.

"Het is nooit mijn doel geweest om meer geld te verdienen en beroemder te worden", zegt de dj, bekend van hits als Wake Me Up en Hey Brother, in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

"Het gaat voor mij nog steeds om het bouwen van een toekomst. Muziek maken om snel geld te verdienen is niet goed voor je merk", legt hij uit. "Als ik heel veel geld zou willen verdienen dan zou ik driehonderd shows per jaar doen en blijven teren op mijn hit Levels, uit 2011. Dat is misschien gemakkelijker, maar niet zo interessant."

Zweden

De 24-jarige Avicii, die werd geboren als Tim Bergling, denkt dat zijn succes ook te maken heeft met het feit dat hij uit Zweden komt. "Het is een klein land, maar de muziekcultuur is heel belangrijk. Er zijn heel veel invloedrijke producenten en liedjesschrijvers en dj's. Dat geeft je de hoop dat je het kunt maken."

Ook het weer in Zweden speelt volgens de dj een rol. "Het is acht maanden van het jaar donker en koud en dan is er niet zo veel te doen", legt Avicii uit. "Het is dan heel gemakkelijk om je op te sluiten in de studio. Het duurt acht maanden voordat er wat gebeurt, dan kun je net zo goed aan het werk gaan."