Het dancefeest Dirty Dutch vierde zaterdagnacht zijn tiende verjaardag in de HMH te Amsterdam, waar het concept ooit gelanceerd werd.

In 2004 organiseerde de Nederlandse dj Chuckie de eerste editie van Dirty Dutch in de concerthal in de Bijlmer en vorig jaar werd het feest teruggehaald naar de HMH. Na die uitverkochte editie werd besloten het tiende levensjaar ook in de HMH te vieren.

Onder de naam Back To The Original Core kijken Chuckie en zijn muzikale kompanen zowel terug als vooruit op het internationale succes van de Dirty Dutch-sound. Urban-dj Carita La Niña geeft het startsein in de grote zaal van de HMH. Ze werkte ooit mee  aan de talkshow Later Wordt Het Leuk!, met Dolf Jansen.

Voor een uitverkochte HMH laten achtereenvolgens Sandro Silva, Ummet Ozcan en Chuckie zelf feestelijke dj-sets horen, waarbij de nadruk ligt op hits en beproefde danceplaten. In de ruim tweeënhalf uur durende set van Chuckie komen zelfs nummers van rockbands als Nirvana en Red Hot Chili Peppers voorbij.

Vooral in de kleine zaal van de HMH maakt deze editie van Dirty Dutch zijn ondertitel waar, want deze mix van hiphop, dancehall, R&B en andere aanverwante genres is waar het tien jaar geleden mee begon. De animo hiervoor is weliswaar minder groot dan voor de diverse dancestijlen in de grote zaal, maar het feestje is er niet minder om.

Playmate

Tijdens het feest maakte Chuckie ook de Playmate van het Jaar 2013 bekend, het 28-jarige glamourmodel Hester Winkel. Foto's van Winkel stonden in de oktobereditie van de Nederlandse versie van het tijdschrift.