The Who is van plan dit jaar een nieuwe plaat uit te brengen. Volgens zanger Roger Daltrey heeft gitarist Pete Townshend "honderd nummers klaarliggen".

Dat zegt de zanger in het Britse muziekblad NME.

De band viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. "De plaat is een mooie manier om dat te vieren."

"De enige vraag is wanneer we tijd hebben om het op te nemen. Pete wil een album maken en ik ben altijd klaar om te gaan", zegt de 69-jarige zanger. Ook is Daltrey naar eigen zeggen op zijn leeftijd nog prima in staat de juiste noten te halen. "Mijn stem is nog steeds goed. Mijn gehoor is misschien niet meer zo goed, maar met mijn stem is niets mis."

Daltrey vindt het erg bijzonder dat The Who vijftig jaar bestaat. "We hadden van tevoren nooit verwacht dat we het een week vol zouden houden, laat staan vijftig jaar", zegt hij. "We zijn The Who, we gingen vroeger na elk optreden uit elkaar."

Tommy

De nieuwe plaat wordt het twaalfde studioalbum van de band. De laatste plaat, Endless Wire, verscheen in 2006. The Who is bekend van nummers als Substitute en Baba O'Riley.

Een van de meeste bekende albums van de band is de musicalplaat Tommy, die in 1969 verscheen. De rockopera werd ook verfilmd en opgevoerd. In Nederland speelde Di-rect het stuk.