Tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 trekken de nodige artiesten naar het Holland Heineken House in Sotsji, onder wie Guus Meeuwis en VanVelzen.

Dat meldt de organisatie van het Holland Heineken House.

Andere artiesten die in het Holland Heineken House optreden zijn Nick & Simon, Handsome Poets, Gers Pardoel, Waylon, The Opposites, Miss Montreal, Nielson, Bassjackers, Sidney Samson, Fedde Le Grand, Quintino en Baggi Begovic.

Het nummer Legendary Lane van Kane-frontman Dinand Woesthoff dient als themalied wanneer de Nederlandse sporters gehuldigd worden met een medaille in de Medal Ceremony Hall. Later op de avond dient die zaal als een club, waar diverse dj’s draaien.

Wedstrijden

Overdag wordt er een dagelijks liveprogramma gemaakt vanuit het Holland Heineken House, waarbij voorbeschouwingen op de olympische wedstrijden worden gehouden met diverse deskundigen. Ook zijn de wedstrijden er live te volgen. In de avonduren treden de Nederlandse artiesten op in het Holland Heineken House.

De organisatie wil de artiesten ook betrekken bij de inhuldiging van de sporters. Cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop nemen de presentatie van de inhuldigingen voor hun rekening. Het Holland Heineken House biedt plek aan circa vijfhonderd bezoekers per dag en is vrijwel alle dagen uitverkocht.