De Britse jongensgroep One Direction is uitgeroepen tot de meest succesvolle pop-act van verleden jaar door het koepelorgaan van de wereldwijde muziekindustrie.

Volgens de statistieken van de Internationale Federatie van de Fonografische Industrie (IFPI) was One Direction op alle vlakken de best scorende act van 2013.

Vooral wat digitale verkopen en muziekstreams betrof, scoorde One Direction hoog. De singles Best Song Ever en Story Of My Life werden gezamenlijk 300 miljoen keer bekeken op videosites.

"Overweldigend nieuws", vindt One Direction-lid Niall Horan, zo meldt de Britse krant The Guardian. "Het is geweldig om een lijst te hebben waarin allerlei data worden meegenomen, van iTunes en plaatverkopen tot YouTube en Spotify. Wederom, een welgemeend dankwoord aan al onze fans voor een fantastisch 2013."

Het derde One Direction-album Midnight Memories werd de bestverkochte plaat van 2013 in Groot-Brittannië en brak records in de VS. Andere artiesten in de top 10 van de IFPI-lijst zijn Eminem, Justin Timberlake, Bruno Mars, Katy Perry, Pink, Macklemore, Rihanna, Michael Bublé en Daft Punk.