Het Russische duo T.a.t.u. treedt op tijdens de opening van de Olympische Spelen in Sotsji. 

De twee dames, die in hun videoclip All The Things She Said met elkaar zoenden, bevestigen het nieuws op Twitter

De Spelen zijn omstreden vanwege onder meer de antihomowetgeving in Rusland. Lena Katina en Joelia Volkova werden met hun kus in de videoclip, die in 2002 verscheen, meteen bekend. 

Hoewel het duo ook tijdens optredens met elkaar zoende, hadden de vrouwen geen relatie met elkaar. T.a.t.u. ging in 2011 uit elkaar om vervolgens in 2012 en 2013 weer samen op te treden.

Fans openden op Facebook een speciale pagina om de meiden op te laten treden tijdens de Winterspelen. De bewonderaars wilden T.a.t.u. op de ceremonie omdat ze 'steun aan de Russische homogemeenschap kunnen overdragen'. Ook noemen fans het duo 'de populairste groep in Rusland'.

T.a.t.u. - All The Things She Said​ (2002)

Nederlandse artiesten

Welke Nederlandse artiesten naar Sotsji gaan, is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval reizen Nick & Simon en VanVelzen af naar Rusland om in het Holland Heineken House op te treden.

Ook Kleintje Pils gaat naar Sotsji, met Y.M.C.A. in hun repertoire. Het dweilorkest stond internationaal in de belangstelling na een oproep van Paul de Leeuw om uit protest 'roze' nummers te spelen in Rusland. De Leeuw zwakte die oproep later af.