Rockband Within Temptation geeft op donderdag 20 februari een exclusieve try-outshow in de Eindhovense concertzaal Effenaar, alvorens de Europese tournee in Helsinki af te trappen.

Tijdens het concert in Eindhoven speelt Within Temptation de nummers van het vrijdag te verschijnen album Hydra voor het eerst live. Dat meldt Effenaar aan NU.nl.

De kaartverkoop start woensdag 29 januari om 10.00 uur. Wie de kaarten op de eerste verkoopdag koopt, krijgt tevens de keuze om het nieuwe album te bestellen.

De fans die de album op deze manier bestellen, krijgen een persoonlijk berichtje van zangeres Sharon den Adel bij het album. Hydra is vernoemd naar een slangachtig wezen uit de Griekse mythologie. De plaat bevat gastbijdrages van zanger Howard Jones, rapper Xzibit en zangeres Tarja Turunen.

Een van de andere muzikale gasten op Hydra is Soul Asylum-frontman Dave Pirner. Hij gaat met Den Adel in duet op het nummer Whole World Is Watching, tevens de nieuwe single. "Hij heeft zo’n unieke en intrigerende stem, hij heeft de song compleet gemaakt", zeft Den Adel over de zanger van de hit Runaway Train.

Within Temptation ft. Dave Pirner - Whole World Is Watching (2014)