De oorspronkelijke leden van de Britse heavymetalband Black Sabbath overwegen na het succes van het voorgaande studioalbum een nieuwe plaat op te nemen.

"We hebben er verder nog niet echt over gesproken, maar ik ben er wel voor in", zegt zanger Ozzy Osbourne tegen muziekblad Rolling Stone over een mogelijk volgend album.

Ook gitarist Tony Iommi en bassist Geezer Butler hebben weer zin om de studio in te duiken na de samenwerking met producer Rick Rubin voor het album 13.

"Het voelde heel natuurlijk aan, niet als iets dat we maar moesten doen", aldus Butler over het opnameproces van 13. "We wilden gewoon samen tijd doorbrengen en weer muziek maken en liedjes schrijven. We wilden niet weer op tournee gaan met alleen de liedjes die we al dertig jaar spelen."

Het album 13 was de eerste studioplaat van Black Sabbath met de drie oorspronkelijke bandleden sinds Never Say Die uit 1979, hoewel Osbourne, Iommi en Butler ook op het livealbum Reunion uit 1998 weer samen te horen waren. Enkel de originele drummer Bill Ward deed niet mee op 13.