Het hiphopfestival Appelsap Fresh Music Festival wordt op 9 augustus toch gehouden in het Oosterpark in Amsterdam. 

"Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee", laat een woordvoerder woensdag weten. Lange tijd leek het erop dat het festival moest wijken omdat het park verbouwd gaat worden. Maar de renovatie is uitgesteld na protest van bewoners.

De festivalorganisatie was al op zoek gegaan naar een alternatieve locatie voor het festival dat sinds 2001 jaarlijks in het Oosterpark wordt gehouden.

"Maar dat bleek helemaal niet nodig." Welke artiesten op Appelsap zullen optreden is nog niet bekend. "Daar zijn we druk mee bezig." Eerder stonden artiesten als Kendrick Lamar, De Jeugd van Tegenwoordig en Waka Flocka Flame op het podium.

Verzet

Omwonenden van het park verzetten zich tegen de verbouwing omdat veel bomen gekapt moeten worden. De gemeente heeft de kapvergunning daarop aangepast waardoor zeventig bomen bespaard blijven. In totaal worden 334 bomen uit het park verwijderd. De verbouwingswerkzaamheden beginnen op 1 september.

Als de verbouwing volgens planning verloopt, kan Appelsap ook volgend jaar weer in het Oosterpark plaatshebben. Het vernieuwde park moet in de zomer van 2015 grotendeels weer beschikbaar zijn.