Nieuwkomer Best Kept Secret is uitgeroepen tot het beste festival van 2013.

Het driedaagse muziekevenement had afgelopen jaar voor het eerst plaats in het Brabantse Hilvarenbeek en won zaterdag een IJzeren Podiumdier voor beste festival van het land.

Volgens de jury was Best Kept Secret ''de verrassing onder de festivals met een geweldige sfeer''. Vooral de vernieuwende en duurzame elementen spraken de beoordelaars aan.

''Verrassend, strak georganiseerd, goede marketing. Gewoon het beste nieuwe festival sinds lange tijd.''

Beste poppodium

Tivoli in Utrecht won een IJzeren Podiumdier in de categorie beste poppodium van het jaar. De jury roemde het brede programma, de goed geïnformeerde programmeurs en de ''altijd goede sfeer''.

In de categorie beste directeur won Marlies Timmermans van Ekko in Utrecht. Zij zorgde er volgens de jury voor dat dit podium weer een belangrijke rol speelt in het popcircuit.

Verder won Maurice Spijker (Lowlands, PITCH, 5 Days Off) de prijs voor beste programmeur en werd Cas Boland van Tivoli uitgeroepen tot beste marketeer van 2013.

De IJzeren Podiumdieren zijn de vakprijzen voor de poppodia- en festivals. Ze worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.