De 18-jarige zangeres Julia van der Toorn denkt dat ze het vierde seizoen van The Voice Of Holland heeft gewonnen door "dichtbij zichzelf te blijven". De finale heeft ze nooit teruggekeken, vertelt ze aan NU.nl.

"Ik heb de uitzending niet teruggekeken, omdat ik graag in dat moment wil blijven hangen", zegt Van der Toorn.

"Ik maak ook nooit filmpjes of foto’s bij concerten", vervolgt de zangeres uit Bussum, "ik probeer zoveel mogelijk van het moment te genieten."

Ze denkt dat haar sterkste punt was om dichtbij zichzelf te blijven. "Ik keek niet naar de anderen, of wat anderen van mij wilden. Ik wilde mezelf blijven en doen wat goed voelde. Daar kreeg ik alleen maar positieve reacties op en uiteindelijk heb ik daardoor gewonnen."

Sinds het winnen van de finale van The Voice Of Holland in december is het leven van Julia niet meer hetzelfde. "De week na de uitzending was het een gekkenhuis. Ik was veel op televisie, bijvoorbeeld bij RTL Boulevard, en dat is hartstikke leuk om mee te maken."

Publieksfavorieten

Van der Toorn, met Marco Borsato als persoonlijke coach, won in de finale-aflevering met 51 procent van de stemmen. Haar versies van Oops! I Did It Again van Britney Spears en Age van Lianne La Havas golden als publieksfavorieten in het vierde seizoen van het programma.

Beide nummers verschijnen op het coveralbum dat de zangeres deze maand uitbrengt. "Ik kan het me nu niet veroorloven om drie maanden te verdwijnen om nieuwe liedjes te maken", weet ze. "Mensen vergeten me dan. Ik moet aan de gang blijven, en van me laten horen."

Creatief

"Een coveralbum is dan een logische keuze. In de tussentijd kan ik dan langzaam beginnen aan mijn eerste eigen album, met zelfgeschreven nummers. Dat gaat deze zomer gebeuren en ik kijk er erg naar uit. Ik heb zin om creatief te zijn en nummers te schrijven met nieuwe mensen."

Ze is vooral trots op haar cover van Ne-Yo's Closer, die ook op het album verschijnt. "Zelfs als het niet je eigen nummer is, kan je jouw gevoelens en emoties overbrengen. Closer hebben we helemaal omgegooid, het is geen dancenummer meer. Je herkent het haast niet meer."

Studie

Veel verder kijkt Van Der Toorn nog niet vooruit. "In september wil ik eigenlijk mijn studie aan de kunstacademie weer oppakken. Ik was zo blij toen ik daar vorig jaar werd aangenomen, dat het zonde is om daar nu mee te stoppen. Ik wil graag studeren en zoveel mogelijk kennis opdoen."

"Verder neem ik kleine stapjes. Ik wil vooral veel leren, veel schrijven, mezelf blijven verbeteren. Ik wil nu nog geen dingen uitsluiten, zoals een studie of een hele andere carrière. Het is allemaal in een sneltreinvaart gegaan, maar ik wil niet achteraf ergens spijt van hebben. Daarom houd ik mijn opties open."

De finale van The Voice Of Holland

Zangeres Julia van der Toorn heeft het vierde seizoen van The Voice Of Holland gewonnen. Haar coach gedurende dit seizoen was zanger Marco Borsato. © ANP
Van der Toorn wint de finale met 51 procent van de stemmen. © ANP
Mitchell Brunings eindigt als tweede. Hij was een van de talenten uit de groep van Ilse DeLange. © ANP
Tijdens de finale zong Van der Toorn de nummer 1-hit Take Your Time Girl in duet met oud-kandidaat Giels Geusebroek. Tevens vertolkte ze een akoestische versie van Oops! I Did It Again van Britney Spears en haar finalesingle Age, waarvan de originele uitvoering te vinden is op het debuutalbum van Lianne La Havas. © NU.nl/Danny van den Berg
Mitchell Brunings en Mr. Probz zingen 'Waves'. © NU.nl/Danny van den Berg
Gerrie Datuma tijdens de finale. © NU.nl/Danny van den Berg
Finaliste Julia van der Toorn en Niels Geusebroek zingen 'Take your time girl'. © NU.nl/Danny van den Berg
Jill Helena opent de finale met 'Kon ik maar even bij je zijn'. © NU.nl/Danny van den Berg
Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren de finale. © NU.nl/Danny van den Berg
Julia van der Toorn met Oops!...I did it again. © NU.nl/Danny van den Berg
Oud The Voice-kandidate Sharon Doorson met Gerrie Dantuma. © NU.nl/Danny van den Berg
Jill Helena met Waylon. Helena viel tijdens de eerste afvalronde af. © NU.nl/Danny van den Berg
Mitchell Brunings © NU.nl/Danny van den Berg
Julia van der Toorn (M) en Mitchell Brunings zijn door naar de laatste ronde tijdens de finale. Links afvaller Gerrie Dantuma (tweede afvalronde). © ANP