Radiozender 100% NL heeft de finalisten voor de 100% NL Awards bekendgemaakt. Zowel Marco Borsato als Nick & Simon zijn twee keer genomineerd.

Zanger Marco Borsato is genomineerd in de categorieën Artiest van het Jaar en Album van het Jaar, voor zijn onlangs verschenen album Duizend Spiegels.

Het Volendamse duo Nick & Simon is eveneens genomineerd in de categorie Artiest van het Jaar en voor Hit van het Jaar voor hun recordbrekende hitsingle Julia.

Zanger Niels Geusebroek is ook genomineerd voor Hit van het Jaar, met de nummer 1-hit Take Your Time Girl. Ook kreeg hij een nominatie voor Nieuwkomer van het Jaar, hoewel hij al jaren aan de weg timmert, onder meer als leadzanger van Silkstone en als kandidaat van The Voice Of Holland.

Unplugged

De overige genomineerde artiesten zijn Ilse DeLange (Artiest van het Jaar), Guus Meeuwis voor het album Het Kan Hier Zo Mooi Zijn, Jan Smit voor zijn Unplugged-album, Nielson voor zijn duet Hoe met Miss Montreal, Ivar Oosterloo (Nieuwkomer van het Jaar) en Wudstik (Nieuwkomer van het Jaar).

De artiesten werden woensdag verrast met hun nominaties, nadat ze werden uitgekozen door luisteraars van 100% NL. Vanaf woensdag kan er gestemd worden op de artiesten. Op 5 februari worden de 100% NL Awards uitgereikt in Club Ziggo te Amsterdam.