Lady Gaga heeft excuses aangeboden aan haar fans en vraagt haar 'Little Monsters' om vergeving voor het album Artpop.

In een brief op haar website legt de zangeres uit dat ze is verraden door bepaalde mensen om haar heen. Gaga schrijft dat sommige personen "zeer slecht mijn tijd en gezondheid hebben gemanaged".

''Ik moest in mijn eentje 'damage control' doen en alle problemen oplossen die hieruit voortvloeiden. Miljoenen dollars is niet genoeg voor sommige mensen. Ze willen miljarden en dan hebben ze triljoenen nodig'', zo stelt de zangeres.

Lady Gaga was in februari na haar heupoperatie naar eigen zeggen 'te ziek, te moe en te verdrietig' om alle problemen rond haar nieuwe album op te lossen. Maar ze belooft beterschap.

Vrienden

''De komende maanden zal het echte begin zijn van Artpop. Alle mensen die niet gaven om het succes van Artpop zijn nu weg en de dromen die ik had kunnen nu gerealiseerd worden", aldus Gaga. 

"Vergeef me alsjeblieft dat ik dit niet had zien aankomen. Ik had nooit gedacht dat al die zogenaamde vrienden na jaren hard werken zo weinig om me gaven in een periode dat ik ze het hardst nodig had.''

Videoclip

De popzangeres schrijft verder dat de videoclip van haar nieuwe single Do What U Want vertraging heeft opgelopen. "Ik heb een week de tijd gekregen om het te plannen en uit te voeren. Dat is funest voor iemand als ik. Ik wijd elk moment in mijn leven aan het creëren van fantasieën voor jullie."

"Mijn meest succesvolle video's werden gepland in een periode dat ik uitgerust was en waarin mijn creativiteit werd gehonoreerd.''