Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rob Bolland, Ferdi Bolland

Reünie Bolland & Bolland door dood Everly

Rob en Ferdi Bolland hebben voor één keer weer samen gezongen. 
Door BuzzE

In Nieuwsuur is zaterdagavond te zien hoe de broers een liedje van The Everly Brothers zingen.

Aanleiding voor de reünie is de dood van Phil Everly. De Bolland-broers blijken vroeger samen veel liedjes van The Everly Brothers te hebben gezongen. "Dat was onze leerschool", zegt Rob. "We kunnen al hun liedjes zingen."

Net als The Everly Brothers botsten Bolland & Bolland enige tijd geleden met elkaar, waardoor er een eind kwam aan hun samenwerking. "We hebben elkaar lang niet gesproken", zegt Rob. "In die fase zit ik nu met mijn broer. Wij hebben ook ruzie."

Ferdi: "Nou, ruzie is een groot woord. We kregen onenigheid over welke richting we uit wilden. Ik werk al 10 jaar niet meer met mijn broer en ik weet niet of het ooit weer goed komt."

Rob en Ferdi zingen in Nieuwsuur samen Bye Bye Love, maar ze bevinden zich niet in dezelfde ruimte. Het programma nam eerst de partij van Rob op, die zichzelf begeleid op akoestische gitaar.

In een montageruimte van Nieuwsuur ziet en hoort Ferdi hem op een beeldscherm, en valt hij na de eerste regel in. "Hij is een beetje roestig", is het lachende commentaar van Ferdi. "Maar voor de rest komt het wel goed."

Aanbevolen artikelen