Het appartement in de Londense Brook Street 23, waar Jimi Hendrix in de late jaren zestig zijn vaste onderkomen had, zal verbouwd worden tot een aan de stergitarist gewijd museum. 

De Britse krant The Guardian meldt dat het Heritage Loterij Fonds een bedrag van 1,2 miljoen pond heeft uitgetrokken om het interieur weer te verbouwen naar de staat die het had toen Hendrix er verbleef.

De in 1942 in het Amerikaanse Seattle geboren Hendrix speelde al jaren als begeleider van allerlei artiesten toen hij najaar 1966 door voormalig Animals bassist Chas Chandler naar Londen werd gehaald.

Daar vormde hij met Britse muzikanten The Jimi Hendrix Experience en werd met zijn eerste album gelijk een superster. Hoewel hij vrijwel permanent op tournee was en in hotels leefde, besloot hij in 1968 toch een vast appartement in de Londense Brook Street te huren. Later noemde hij de flat, waar hij 30 pond per week voor betaalde, 'het enige echte thuis dat ik ooit heb gehad'.

Uitvalsbasis

Hoewel de gitarist tot zijn dood in september 1970 voortdurend 'on the road' was en vaker niet dan wel in Engeland verbleef, is het appartement zijn enige vaste uitvalsbasis gebleven.

Hij overleed echter in het appartement van een vriendin, Monika Dannemann, in het Samarkand Hotel elders in Londen. De oorzaak was een fatale combinatie van drugs en alcohol. Hendrix was zevenentwintig jaar oud.

Georg Friedrich Händel

Het toeval wil dat in het aanpalende huis, Brook Street 21, in de achttiende eeuw de componist Georg Friedrich Händel woonde en daar in 1959 overleed.

Dat huis is sinds 2001 een museum en heet nu het The Handel House Museum. De voorzitter van het Heritage Fonds zegt over de twee naburige musea: "Nu wordt ook de flat waar Jimi Hendrix - een andere buitengewone muzikale immigrant van recenter datum dan Händel - zijn rust en inspiratie vond om grenzen te verleggen in de hoogtijdagen van de rock-’n-roll, toegankelijk voor bezoekers."