Beyoncé krijgt niet alleen maar lof voor haar nieuwe album. Op het nummer XO heeft ze namelijk heel wat kritiek gekregen. 

Dat komt doordat ze aan het begin van het nummer geluidsfragmenten van de verongelukte Challenger (in 1986) heeft gebruikt, meldt ABC News.

Bij deze ramp met de space shuttle kwamen alle zeven bemanningsleden om. Een aantal familieleden vindt het niet gepast dat de zangeres de fragmenten heeft gebruikt.

Een van hen zegt 'teleurgesteld' te zijn. "Het fragment dat is opgenomen in het nummer is moeilijk voor de achtergebleven familieleden, collega's en voor hun vrienden", aldus June Scobee Rodgers die haar man verloor bij het ongeuk.

Eren

Ook astronaut Clayton Anderson begrijpt de keuze niet. Volgens hem is het 'simpelweg ongevoelig'. Beyoncé heeft inmiddels in een verklaring aan Us Weekly laten weten dat dit nooit haar bedoeling is geweest. Ze wilde de omgekomen mensen eren.

"Mijn hart gaat uit naar de families van hen die zijn omgekomen bij de ramp. Het nummer is opgenomen met de bedoeling om het verlies te kunnen verwerken. En om mensen eraan te helpen herinneren dat onverwachte dingen kunnen gebeuren."

Ze voegde daar nog aan toe dat de schrijvers van het nummer hiermee wilde bereiken dat de slachtoffers nooit zullen worden vergeten.