UB40 geeft in april een extra concert in Nederland. De reggaeband treedt op 29 april 2014 op in poppodium Bibelot in Dordrecht. De kaartverkoop voor dit derde concert in Nederland begint op 4 januari.

UB40 trad begin deze maand nog op in 013 in Tilburg. De concerten die UB40 zou geven in zowel de Philharmonie in Haarlem als de Rodahal in Kerkrade gingen niet door wegens stemproblemen van zanger Duncan Campbell. De band haalt deze concerten in op 25 april in Kerkrade en op 27 april in Haarlem.

De kaartverkoop voor de Nederlandse shows liepen storm. Hierdoor besloot de band in 2014 een extra show in ons land te geven, meldt een woordvoerster van Bibelot. De show in Dordrecht staat nog niet vermeld op de officiële website van de band, die bekend is van wereldhits als Red Red Wine, Maybe Tomorrow en I've Got You Babe.

De heren van UB40 werken al enige tijd aan een nieuw album en hopen dat in maart 2014 uit te brengen. ''De nieuwe liedjes die op dit album staan, zijn een langgekoesterde wens van de band", vertelt UB40-saxofonist en medeoprichter Brian Travers. Hij omschrijft het werk als 'de vertrouwde UB40 in een nieuw jasje' met daar 'veel andere muziekstijlen in verwerkt'.