De twee concerten in GelreDome die zangeres Anouk in oktober moest afzeggen omdat ze ziek was, kosten het stadiontheater in Arnhem "enkele tonnen". 

Dat zegt directeur Hèrald van de Bunt zaterdag in de Gelderlander.

Anouk zou drie Symphonica in Rosso-concerten geven in GelreDome, maar dat werden er twee. Eén optreden werd uitgesteld, de laatste show werd verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

De kosten waar GelreDome voor opdraaide, zitten in het regelen van verkeer, de horeca en de kassaverkoop van toegangskaarten.

"We hebben ook heel veel eten en drinken moeten weggooien", zegt Van de Bunt, en hij somt op: per show 400 bakken sushi, 100 kilo pizzadeeg, 7.000 broodjes, 100 kilo saté, 170 dozen sinaasappels (7.000 stuks), 90 hammen, 95 kilo bami en 240 kilo kipgyrosvlees.

Voedselbank

Van de Bunt had al het eten graag naar de voedselbank gebracht, maar dat was "logistiek onmogelijk".

In een reactie zegt coördinator Tom Hillemans van de Voedselbank Arnhem: "Jammer dat de directeur destijds geen contact met ons heeft opgenomen. Een deel van het eten had zeker terecht gekund bij de voedselbank. Alleen onverpakte en rauwe waren hadden we niet kunnen aannemen. Maar daar was misschien ook nog een mouw aan te passen geweest."