Na 27 jaar verschijnt er in 2014 weer een album met nieuw werk van de glamrockgroep Slade. Dat zei drummer Don Powell zaterdag in een interview met Metal Express Radio. 

Zanger Noddy Holder is echter niet meer van de partij. Hij verliet de groep in 1992, samen met bassist Jim Lea.

De originele drummer en gitarist van de groep, Don Powell en Dave Hill, zijn altijd doorgegaan met Slade en vierden de afgelopen decennia triomfen in Rusland en andere voormalige Oostbloklanden.

Al die jaren werden alleen maar oude klassiekers gespeeld. "In het nieuwe jaar trekken we wat tijd uit om met ons vieren een aantal songs op te nemen en een nieuw studioalbum op te nemen'', aldus Powell. "Daarmee kunnen we dan weer op tournee."

Slade bestaat op dit moment naast Powell en Hill uit bassist John Berry en zanger/gitarist Mal McNulty die beiden sinds een jaar of tien deel uitmaken van de groep. De kans dat de oorspronkelijke zanger terugkomt bij de groep is nihil, zegt Powell. "Hij heeft het gewoon helemaal gehad en heeft er geen zin meer in."

Top 40

Tussen 1971 en 1991 schopte Slade het achttien keerde tot de Nederlandse top 40, met nummers als Coz I Luv You, Look Wot You Dun, Mama Weer All Crazee Now en Merry Xmas Everybody.

Dat laatste nummer is in veel landen ieder jaar opnieuw een hit en levert componist Noddy Holder nog altijd honderdduizenden euro’s per jaar op. Het laatste reguliere studioalbum van Slade was You Boyz Make Big Noize uit 1987.