Een verslaggever van een televisiestation in San Francisco heeft Carlos Santana herenigd met een oud-bandlid, dat hij al jaren niet meer had gezien en nu op straat leeft in Oakland.

Tijdens een verhaal over illegaal afvaldumpen liep Stanley Roberts de dakloze Marcus Malone tegen het lijf, die vertelde dat de Santana Blues Band zijn oorsprong vond in de garage van zijn moeder.

De reporter van televisiestation KRON 4 was in het begin sceptisch, maar trok naderhand het verhaal van de dakloze na en kon dit bevestigen. 

Afgelopen vrijdag bracht hij de Mexicaanse gitarist en zijn oude bandmaatje samen. Malone was in eerste instantie bang om zijn toestand te laten zien. Daarop stelde Santana hem gerust. "We koesteren je. Het is een eer om hier met jou te zijn", aldus de gitarist.

Tijdens hun hereniging beloofde Santana om Malone weer op de rails te krijgen. "Ik wil hem een appartement en wat kleren geven, om hem van de straat te krijgen." Ook andere voormalige bandleden hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een hereniging met Malone.

Bekijk de hereniging: 

Nieuw album

Daarnaast gaf Santana in een interview op CNN aan dat hij de originele bandleden van de Santana Blues Band, inclusief Malone, bij elkaar wil brengen. 

"Ik wil mijn vriend Marcus Malone een kans bieden om op het volgende album op te treden met de originele band", aldus Santana. "We hebben een nummer voor hem geschreven, getiteld Magnificent Marcus Malone, en we willen dat hij daarop meespeelt." 

Malone speelde de conga op het allereerste album van Santana, maar verliet de band in 1969, kort voor de band zijn doorbraak kende. Hij zat namelijk vast, na veroordeeld te zijn voor doodslag.