Zangeres Julia van der Toorn heeft het vierde seizoen van The Voice Of Holland gewonnen. Haar coach gedurende dit seizoen was zanger Marco Borsato.

Van der Toorn wint de finale met 51 procent van de stemmen. Mitchell Brunings eindigt als tweede. Hij was een van de talenten uit de groep van Ilse DeLange.

Finalisten Jill Helena en Gerrie Dantuma vielen eerder op de avond al af. Zij zongen respectievelijk Gordons Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn en Crazy In Love van Beyoncé, in medley met Crazy van Gnarls Barkley.

Tijdens de finale zong Van der Toorn de nummer 1-hit Take Your Time Girl in duet met oud-kandidaat Niels Geusebroek. Tevens vertolkte ze een akoestische versie van Oops! I Did It Again van Britney Spears en haar finalesingle Age, waarvan de originele uitvoering te vinden is op het debuutalbum van Lianne La Havas.

Mr. Probz

Brunings liet een akoestische versie horen van Redemption Song van Bob Marleys & The Wailers en ging in duet met Mr. Probz op zijn grote hit Waves. Zijn finalesingle is de Amos Lee-cover Arms Of A Woman, dat deze week op de twintigste positie binnenkomt in de Mega Top 50.

Van der Toorns versie van Age komt op nummer 14 binnen in de hitlijst. Hoewel Jill Helena als eerste uit de finale van The Voice Of Holland werd gestemd, kwam haar single Als Alle Lichten Zijn Gedoofd het hoogste binnen van alle finalesingles, namelijk op nummer 7. De single van Dantuma wist de Mega Top 50 niet te bereiken.

Bloednerveus

"Ik was bloednerveus", zegt Julia van der Toorn over de finale-uitzending van The Voice Of Holland bij RTL Late Night. "Ik dacht: ik wil niet meer, laat mij maar als eerste afvallen. Maar uiteindelijk heb ik er echt van genoten. Het is ongelofelijk."

Borsato is zo trots op zijn pupil. "Ze heeft iets eigens, een eigen geluid", aldus de coach. "Daar word je mee geboren, die muzikaliteit. Het is super dat een muzikante op deze jonge leeftijd deze prijs mee naar huis neemt. Ze inspireert vast ook meer meisjes om op gitaarles te gaan."

Favoriet

Van der Toorn gold als favoriet voor de finale, weet RTL Late Night-presentator Humberto Tan. "Zo vanzelfsprekend was het niet", reageert Borsato, die vrijdag een platina award kreeg. "Het was geen gelopen race, dat zag je wel de afgelopen weken toen Gerrie steeds hoger eindigde."

"Je moet met twee benen op de grond blijven staan", aldus Van der Toorn. "Je gaat erin net zoals iedereen. Maar als je het verpest, kan het ook zo weer voorbij zijn. Ik ben er wel heel dankbaar voor, maar ik probeerde het te negeren. Je moet van je eigen kracht uitgaan."