Zangeres Jill Helena stevent mogelijk af op een overwinning in de talentenjacht The Voice Of Holland, nu haar finalesingle Als Alle Lichten Zijn Gedoofd als hoogste binnenkomt in de Mega Top 50.

De single van de finaliste van The Voice Of Holland betreedt dit weekend de hitlijst op nummer 8, melden de samenstellers van de Mega Top 50.

Concurrente Julia van der Toorn komt op nummer 14 binnen met haar single Age, terwijl Arms Of A Woman van Mitchell Brunings op nummer 20 binnenkomt.

Opvallend is dat de finalesingle van Gerrie Dantuma, een cover van het duet Beneath Your Beautiful van Labrinth en Emeli Sandé, helemaal niet in de hitlijst voorkomt. Wel komt het door Miss Montreal geschreven nummer Christmas Hearts door een ensemble van The Voice-kandidaten binnen op nummer 33.

Ondertussen betreedt All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey uit 1994 opnieuw de lijst, ditmaal op nummer 31. Het is het zevende achtereenvolgende jaar dat de kersthit in de Mega Top 50 genoteerd staat, nadat het oorspronkelijk in de eerste week van januari 1995 piekte op nummer 5.

Band Aid

Do They Know It's Christmas?, uitgevoerd door de gelegenheidsformatie Band Aid, keert eveneens terug in de hitlijst, op nummer 48. Het lied kwam op 22 december 1984 op nummer 1 binnen en bleef daar vier weken staan. De originele uitvoering stond ook in januari 1986 en in december 2008 in de lijst genoteerd.

Andere kersthits in de Mega Top 50 van dit weekend zijn Underneath The Tree van Kelly Clarkson (nummer 35), Last Christmas van Wham! (nummer 42) en Driving Home For Christmas van Chris Rea (nummer 46). Ordinary Love van U2 zakt van nummer 1 naar nummer 9, terwijl Timber van Pitbull en Kesha de lijst aanvoert.