Zangeres Beyoncé vestigt met haar nieuwe album een record in de Amerikaanse verkooplijsten.

Het vorige week verschenen album Beyoncé komt op de eerste plek binnen van de Amerikaanse albumlijst met 617.000 verkochte exemplaren, meldt muziekblad Billboard.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van die lijst dat de eerste vijf albums van een vrouwelijke artiest op de eerste plek terecht komen.

In totaal kwam het slechts tweemaal eerder voor dat de eerste vijf platen van een artiest die lijst aanvoerden, namelijk bij folkgroep Kingston Trio en bij rapper DMX. Alleen bij Beyoncé en DMX kwamen alle vijf de albums ook op de toppositie binnen.

Persoonlijk

Beyoncé verbetert tevens haar eigen verkooprecord, want nooit eerder wist ze binnen één week tijd zoveel exemplaren van een titel te verkopen. Haar voorgaande persoonlijke record stond op 541.000 stuks van het album B’Day. Haar nieuwe album is enkel nog digitaal verkrijgbaar.

Uit een verkooplijst van iTunes bleek dinsdag al dat de verse langspeler van Beyoncé het op één na meest gedownloade album van 2013 in de VS was, na The 20/20 Experience van Justin Timberlake. Deze week verschijnt het album ook op cd.