De Amerikaanse countryzanger Ray Price is maandag op 87-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker.

Radiopresentator Bill Mack maakte het overlijden van de countrylegende op zijn Facebook-pagina bekend, nadat de vrouw van Price zijn dood bevestigde.

Maandag meldde zijn zoon al per ongeluk zijn overlijden, eveneens op Facebook. Price was al langere tijd ongeneeslijk ziek. Hij wordt begraven in Dallas, Texas.

Noble Ray Price werd in 1926 geboren in Perryville, Texas en bracht op 24-jarige leeftijd zijn debuutsingle Jealous Lies uit. Twee jaar later scoorde hij pas zijn eerste hit met Talk To Your Heart, dat op de derde plek piekte in de Amerikaanse countryhitlijst.

Nummer 1-hit

In 1956 boekte Price zijn eerste nummer 1-hit in die lijst met Crazy Arms, waarna hij nog zeven keer de topspot bereikte met achtereenvolgens My Shoes Keep Walking Back To You, City Lights, The Same Old Me, For The Good Times, I Won’t Mention It Again, She’s Got To Be A Saint en You’re The Best Thing That Ever Happened To Me.

Samen met bevriende countrysterren als Roger Miller en Willie Nelson nam hij liedjes op onder de naam The Cherokee Boys. Met Nelson maakte Price in 1980 de plaat San Antonio Rose, dat in 2003 werd opgevolgd door Run That By Me One More Time. Zijn laatste plaat was Last Of The Breed in 2007, met Nelson en Merle Haggard.