De Haagse rockband Golden Earring geeft zijn laatste optreden dit jaar in de HMH te Amsterdam, maar de show is ondanks de inzet van het kwartet niet volmaakt.

Nadat in het voorjaar van 2012 het album Tits 'N Ass verscheen, stonden er in 2013 vooral optredens op de agenda van Golden Earring. Het verse materiaal wordt nauwelijks aangehaald tijdens het slotconcert van dit kalenderjaar. Het lijkt er ook niet op dat de fans erom zitten te springen. Hits uit de oude doos willen ze.

Toch blijkt Still Got The Keys To My First Cadillac, de eerste single van de laatste studioplaat, niet te misstaan tussen beproefde rockhits als The Devil Made Me Do It en Long Blond Animal. Zanger Barry Hay zingt de oude hits nog met evenveel overtuiging en attitude als toen ze voor het eerst verschenen.

Vocaal is Hay echter niet opperbest tijdens deze HMH-show. Dat wordt vooral evident tijdens de nummer 1-hit When The Lady Smiles en de rockballad Going To The Run, toch twee van de beste werken uit de discografie van de Hagenezen. Hay klinkt soms wat schor, hoewel dat doorgaans maar korte momenten zijn.

Slijtage

Ook gitarist en zanger George Kooymans vliegt vocaal geregeld uit de bocht, met name in Another 45 Miles en Twilight Zone. Deze imperfecties kenmerken dit optreden van Golden Earring, terwijl het ritmetandem bestaande uit Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen nog amper slijtage vertoont.

Alle minpunten eerder op de avond worden rechtgetrokken met een ronkende versie van Radar Love, waarmee bevestigd wordt dat Golden Earring (ditmaal aangevuld met gastmuzikant Bertus Borgers) nog steeds een van de beste vaderlandse rockbands is. Alleen dit laatste optreden van 2013 had beter gekund.