De Belgische dj Regi, in Nederland vooral bekend als het brein achter de dance-act Milk Inc., wil de platenketen Free Record Shop in eigen land redden door middel van zelfgefinancierde reclamespotjes.

"Free Record Shop is zowat de laatste plaats waar artiesten hun platen aan de man kunnen brengen", laat Regi weten aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

"Iemand moet zijn nek uitsteken", vindt hij. Daarom heeft Regi besloten te investeren in een reeks reclamespots, die wordt uitgezonden op de commerciële zender VTM.

De Belgische tak van Free Record Shop werd onlangs failliet verklaard en ook met de doorstart van het bedrijf wil het niet zo vlotten. "De aanmaak van de spotjes en de zendtijd betalen we zelf", aldus Regi. "Die mensen hebben mij altijd gesteund."

Personeel

"Dankzij hun winkels verkocht ik ongeveer honderdduizend exemplaren van Regi In The Mix. Nu wil ik iets terugdoen. Ook omwille van het personeel." Een aantal Vlaamse collega’s reageerde positief op de actie van Regi en zijn platenfirma CNR, waaronder Clouseau-lid Kris Wauters en zanger Rocco Granata.

"De cd boert achteruit, daar hoeven we niet om te liegen", stelt de vooral in eigenland succesvolle dj. "Maar ik geloof niet dat dat tijdperk volledig voorbij is. Een pakje met een cd onder de kerstboom is toch nog altijd leuker dan een cadeaubon voor iTunes?"