De Haagse rockband Kane speelt donderdagavond in Paradiso te Amsterdam. Daar zegt zanger Dinand Woesthoff dat hij zijn droom wederom ziet uitkomen.

Woesthoff vertelt aan de uitverkochte zaal dat hij als klein jochie droomde van een uitverkochte show in Paradiso en de tournee er daarom ook afsluit.

Het optreden maakt deel uit van een tweeluik. De show van donderdagavond is toegevoegd nadat het optreden daags erna in dezelfde zaal razendsnel uitverkocht.

In onder meer 2006 en 2010 speelde de band ook al in de Amsterdamse zaal. Kane tourt nog steeds naar aanleiding van het vorig jaar verschenen album Come Together. De gelijknamige single komt voorbij en doet het goed in het hoofdstedelijke poppodium.

Zoals gewoonlijk bij een show van Kane staat het gros van de grote hits op de setlist. Zeker tijdens Something To Say, Rain Down On Me en Shot Of A Gun laat het toegestroomde publiek zich gelden. Laatstgenoemde hit wordt zelfs even onderbroken om het publiek massaal te laten meezingen en -klappen.

Inkakmoment

Woesthoff aanschouwt het geheel met zichtbaar plezier. Sommige nieuwe nummers zorgen echter voor een licht inkakmoment tijdens de show en komen niet helemaal goed uit de verf. Ook de lange instrumentale stukken zijn niet altijd even boeiend.

Gitarist Dennis van Leeuwen, die samen met Woesthoff het spil van Kane vormt, zorgt voor wat extra vuurwerk. De rockband staat stil bij de dood van Nelson Mandela, ware het met een niet zo’n sterke anekdote. Woesthoff zou hem in 2000 ontmoeten, maar moest afzeggen omdat hij te ziek was om uit bed te komen.

Sporadisch

Het nummer Hold On To The World, dat daarop volgt, is ook al geen hoogtepunt. Toch speelt Kane een uitstekende show die op een sporadische inzakker na staat als een huis. Zeker liedjes als This Is Not The End Of The World en Where Do I Go Now zorgen ervoor dat Kane als een band te boek staat die een grotere zaal dan Paradiso aankan.

Woesthoff vertelt dat nog steeds niets vanzelfsprekend aanvoelt voor een band als Kane en dat straalt hij ook uit tijdens de show. Kane zou echter meer nog dan nu het avontuur kunnen opzoeken op het podium, want die momenten zorgen meer nog dan de hits voor het echte kippenvel in Paradiso.