De veertig jaar oude kersthit Merry Xmas Everybody van Slade zou jaarlijks nog ruim 600.000 euro opbrengen voor de schrijvers van het liedje.

Volgens een schatting van de Britse auteursrechtenorganisatie Performing Rights Society (PRS) is Merry Xmas Everybody dit jaar goed voor ruim 608.000 euro.

Daarmee is Merry Xmas Everybody in al zijn uitvoeringen de meest lucratieve kersthit van dit jaar in Groot-Brittannië, meldt de krant The Independent.

Slade-zanger Noddy Holder schreef Merry Xmas Everybody met bassist Jim Lea. In 1973 verscheen het als single en piekte op de eerste plek van de Britse Top 40. Het was de laatste nummer 1-hit van het in Groot-Brittannië immens populaire Slade, al keerde de kerstsingle nog acht keer terug in de Top 40.

Het kerstduet Fairytale Of New York van The Pogues met Kirsty MacColl levert auteurs Shane MacGowan en Jem Finer bijna een half miljoen euro op en Mariah Carey strijkt naar verwachting ruim 400.000 euro op met All I Want For Christmas Is You, die ze moet delen met co-auteur Walter Afanasieff.