Nadat Katie Melua samen met Nick Schilder een kerstduet opnam, lijkt het haar ook leuk om zelf een kerstalbum maken. "Er zijn veel leuke thema's waarover je kunt zingen", zegt de zangeres tegen NU.nl.

"Ik hou in het algemeen wel van kerst, maar het moeilijke is om oorspronkelijke kerstliedjes te vinden. Dat hebben Nick & Simon goed gedaan op hun kerstalbum."

Katie Melua refereert hierbij aan het album Christmas With… van Nick & Simon, waarop ze met Schilder in duet gaat bij het nummer Baby, It's Cold Outside.

"Het is een goede mix van bestaand repertoire en originele nummers", zegt ze over de kerst-cd van het duo. "De nieuwe nummers klinken al als klassiekers, dat hebben ze heel slim gedaan. Ik ben er heel enthousiast over. Ik hoop dat ik ook ooit zo'n kerstalbum kan maken."

Verkocht

Schilder is fan van Melua en benaderde de zangeres voor het duet. "Nick had het liedje uitgekozen. Het was zijn eerste suggestie en ik was meteen verkocht, want ik hou van dat nummer. Het is eigenlijk niet eens echt een kerstliedje, het is meer een winternummer."

"Het is een van de beste duetten ooit", zegt ze over de kersthit die voor het eerst werd uitgevoerd door Esther Williams en Ricardo Montalban in de film Neptune's Daughter uit 1949. "Heel speels en flirterig. Het bevat een hele leuke interactie met je duetpartner. Het is een beetje een scène. Ik zag geen reden om nee te zeggen."