Kanye West is in de race voor twee Grammy Awards, maar dat is voor de rapper niet genoeg.

Tijdens een concert uitte West zijn ongenoegen over het missen van een nominatie in de categorie album van het jaar voor zijn nieuwste plaat Yeezus. West noemde de organisatie achter de Grammy's 'neerbuigend'.

"Ik ben 36 jaar en heb 21 Grammy's", begon West zijn tirade in de Amerikaanse staat Arizona.

"Dat zijn meer Grammy's dan iedere andere 36-jarige artiest. En al die 21 Grammy's heb ik nooit gewonnen van een blanke artiest. Dus toen dit jaar de genomineerden bekend werden gemaakt en Yeezus, dat in alle landen nummer een of nummer twee is geweest, maar twee nominaties krijgt, wat wil dat dan zeggen?"

Volgens West is de National Academy of Recording Arts and Sciences, de organisatie achter de Grammy Awards, totaal ongeloofwaardig. "Denken ze nou echt dat ik het niet zou merken? Denken ze echt dat ik niet de macht heb om hun geloofwaardigheid aan de kaak te stellen?"

Positief

Yeezus verscheen in juni. Het album, met daarop onder meer de single Bound 2, werd positief ontvangen. In landen als Groot-Brittannië, Canada en Australië bereikte Yeezus de toppositie. Ook in de Verenigde Staten kwam Yeezus op nummer 1 binnen, maar daar liepen de verkopen al snel terug. In Nederland kwam Yeezus niet verder dan de zestiende plek.

De twee Grammy-nominaties die West wel op zak heeft, boeien hem niet. De rapper maakt op 26 januari kans op de Grammy's voor beste rapalbum en beste rapsingle. "Mensen komen me daarmee feliciteren. Donder op met die nominaties."

Bekijk beelden: