Nu The Monster van Rihanna met Eminem naar de eerste plek van de Amerikaanse hitlijst schiet, scoort de zangeres haar dertiende nummer 1-hit. Dat zijn er net zoveel als Michael Jackson er had.

Rihanna laat tevens Madonna achter zich, die twaalf Amerikaanse nummer 1-hits had. De enige zangeres die er meer heeft, is Mariah Carey, namelijk achttien stuks.

De enige andere act die in de VS meer nummer 1-hits heeft dan Carey, Jackson en Rihanna is The Beatles. De groep scoorde tussen 1964 en 1970 twintig nummer 1-hits.

The Monster is eveneens de vijfde nummer 1-hit voor Eminem. Hij heeft nu evenveel nummer 1-hits als de rappers Diddy (ook bekend als Puff Daddy of P. Diddy) en Ludacris, aldus muziekblad Billboard. Rappers 50 Cent, Jay Z, T.I., Nelly en Kanye West hebben er elk vier.

Het is bovendien de tweede keer dat Eminem en Rihanna met een gezamenlijke hit bovenaan de Amerikaanse hitparade staan. De vorige keer dat dit gebeurde, was is 2010, toen Love The Way You Lie zeven weken bovenaan de lijst stond. De laatste duetpartners met twee gezamenlijke nummer 1-hits waren Timbaland en Nelly Furtado.