Het promotiefilmpje bij de hit Blurred Lines van Robin Thicke is de meest bekeken videoclip van 2013 onder Nederlandse gebruikers van videosite Youtube.

YouTube maakt woensdag de top 10 bekend. De videoclip van Blurred Lines zorgde aanvankelijk voor controverse, omdat er naakte modellen in de videoclip dansten.

Ook goed bekeken was Gentleman M/V van de Zuid-Koreaanse artiest Psy. De opvolger van Gangnam Style staat op nummer 2 in het jaaroverzicht van Youtube.

Andere populaire videoclips dit jaar waren Papaoutai van Stromae, Wrecking Ball van Miley Cyrus en Stay van Rihanna. De hoogst genoteerde Nederlandse artiest (buiten de top 10) is Maaike Ouboter, met haar hit Dat Ik Je Mis uit de tweede aflevering van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland.

Wereldwijd scoorde Gentleman M/V van Psy het beste, gevolgd door Wrecking Ball en We Can’t Stop van miley Cyrus. Blurred Lines staat in de lijst van wereldwijd bekeken videoclips op de zesde plek, achter Roar van Katy Perry en Just Give Me A Reason van Pink en Nate Ruess.