Na er twee jaar tussenuit te zijn geweest, maakt de Nederlandse zanger Thomas Berge zich op voor een frisse start. In januari verschijnt zijn nieuwe plaat Berge Verzet.

"Het voelt voor mij als een comebackplaat", aldus Berge. "De artiest, de muzikant, die staat straks weer op de bühne en is weer met zijn nieuwe platen bezig."

In de afgelopen twee jaar maakte Berge veel veranderingen mee. Zo wisselde zanger van platenmaatschappij en werd hij daarnaast vader van een zoontje.

"Ik heb wel mijn optredens gehad en ben ook wel in het nieuws geweest, maar niet met muziek", stelt de zanger. "Het was voor mij een periode om terug te blikken op de laatste tien jaar, het was ook een periode om te kijken waar ik naartoe wilde gaan."

Inhoud

Ook voor de muziek betekent de nieuwe plaat een nieuwe aanpak. "Ik wil geen gewaagde sprongen maken voor een nieuwe sound, maar het wordt wel anders. Het mag wat volwassener, wat stoerder en het mag ook wat meer inhoud hebben, wat diepere teksten."

Vooral de geboorte van zijn zoon was hier een grote invloed op. "Wanneer je een kindje krijgt, moet je heel snel volwassen worden. Het is vooral een hele grote verantwoordelijkheid en dat is wel terug te horen in de teksten." De titel voor het album werd voor Berge duidelijk na het eerste gesprek met zijn nieuwe platenfirma.

Knipoog

"Ik zei dat we met de volgende plaat die we gingen uitbrengen 'bergen moesten gaan verzetten'. Later in de auto dacht ik hier over na en vond ik het eigenlijk wel een leuke titel. Het is met een knipoog, maar het is ook heel positief. Berge Verzet, een nieuwe start, frisse wind, we gaan ervoor."

Op 12-jarige leeftijd bracht Chiel Ottink, beter bekend als Thomas Berge, zijn eerste single Mijn Luchtballon uit. Hierop volgde in 2005 een Zilveren Harp dat wordt uitgereikt aan aanstormend talent. In 2009 was zijn bewerking van het nummer Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn van Gordon een hit.

Thomas Berge staat op 14 december op Mega Piraten Festijn in Gelredome, Arnhem.
 

Bekijk video: