De kersthit Mistletoe And Wine van Cliff Richard is door Britse klanten van Costa Coffee uitgeroepen tot het meest gehate kerstnummer aller tijden.

De koffiehuisketen heeft dan ook besloten het gehekelde liedje van Cliff Richard in geen van zijn zestienduizend winkels af te spelen in de kerstperiode, meldt NME.

"We kunnen onze liefde voor Sir Cliff niet ontkennen, maar helaas hebben onze klanten zijn kerstliedje tot de slechtste ooit verkozen", aldus een woordvoerder.

"Dus we moesten het wel verwijderen uit onze speellijsten. We zijn er zeker van dat hij het sportief opvat." Richard liet onlangs aan NU.nl weten dat hij nog steeds trots is op Mistletoe And Wine. "Ik was verguld toen ik het liedje hoorde terwijl ik kerstinkopen aan het doen was in New York", aldus de zanger.

Andere kerstnummers die niet geliefd blijken bij de Britse klanten van Costa Coffee zijn Blue Christmas in de uitvoering van Shakin’ Stevens (vooral bekend in de versie van Elvis Presley), Christmas Wrapping van The Waitresses, Little Saint Nick van The Beach Boys en All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey.