The Wanted komt in februari toch niet naar Nederland. 

De Brits-Ierse boyband zou optreden in Amsterdam, maar heeft zijn complete tournee door Europa afgelast vanwege 'onvoorziene problemen met het toerschema'.

"Het spijt ons enorm", laat The Wanted weten via zijn website. "Alle tickethouders krijgen hun geld terug, maak je niet druk. We hopen jullie snel weer te zien."

De boyband, bekend van hits als Glad You Came en Walks Like Rihanna, zou in februari en begin maart door Europa touren. De voor april en mei geplande shows in Groot-Brittannië, Ierland en de Verenigde Staten gaan vooralsnog gewoon door.

The Wanted moet het momenteel zonder zanger Max George stellen. Hij vloog afgelopen weekeinde halsoverkop naar huis vanwege familieomstandigheden.

Kwartet

De overgebleven vier leden van de boyband werken de geplande optredens in de Verenigde Staten als kwartet af. Of het afgelasten van de Europese tournee te maken heeft met privéproblemen van George, is niet bekend.

"We zijn enorm aangeslagen dat we onze tournee moeten schrappen", reageerden de bandleden via Twitter op het schrappen van de concerten. "Maar we kunnen er niets meer aan doen."