Armin van Buuren hoorde dit weekeinde dat hij met het nummer This Is What It Feels Like genomineerd is voor een Grammy. En daar is hij maar wat trots op. "Dit is de Oscar, maar dan voor de muziek."

De Nederlandse dj denkt dat het moeilijk zal worden om te winnen, gezien de concurrentie. "Maar een nominatie alleen al wordt door velen als een grote erkenning gezien", zegt Van Buuren tegen het AD. "Het zijn Amerikaanse muziekprijzen, maar Amerika is ongelooflijk belangrijk, omdat daar veel fans wonen."

Een Grammy voor een Nederlandse artiest is heel bijzonder. De enige die dat voor elkaar kreeg was ook een dj, Afrojack kreeg in 2011 zo'n felbegeerd beeldje. Van Buuren ziet vooral in de Duitse dj Zedd en zijn hit Clarity het grootste struikelblok. "Het zal heel moeilijk worden. Zedd is volgens mij een grote kanshebber."

Of Van Buuren de Grammy op 26 januari wint of niet, het was hoe dan ook een topjaar. "2013 is voor mij het meest intense jaar ooit. Waarbij de geboorte van onze zoon Remy het absolute hoogtepunt blijft. Dat maakt zoveel bij een mens los."