De Engelse band Placebo bewijst zondagavond klaar te zijn voor het aankomende festivalseizoen met een harde en overtuigende show in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Placebo is op tournee naar aanleiding van het eerder dit jaar verschenen Loud Like Love, maar moet het live vooral hebben van ouder werk. Toch zakt de show nergens echt in; de band bewijst juist in bloedvorm te zijn. Zanger Brian Molko straalt uit dat hij het naar zijn zin heeft op het podium.

Zanger Brian Molko straalt uit dat hij het naar zijn zin heeft op het podium en de rest van de band oogt alles behalve uitgeblust. Het Nederlandse publiek blijkt echter niet meer massaal warm te lopen voor de band. Zo staat de vloer niet helemaal vol en is de tweede ring van de Ziggo Dome zelfs helemaal afgeschermd met grote doeken.

Dat mag de pret niet drukken voor hen die wel naar de hoofdstad af zijn gereisd. Onder meer een sterke uitvoering van Space Monkey (gespeeld vanachter een groot doorzichtig doek) zorgt voor een oorverdovend applaus. Sowieso doen de hardere nummers van Placebo het erg goed.

Verwachting

Mede door het perfecte geluid in de Ziggo Dome komen liedjes als The Bitter End, Special K en Post Blue perfect uit de verf. Molko besluit het concert met de mededeling dat Nederland de Britse band snel terugziet. Een show op een festival als Pinkpop ligt dan ook in de lijn der verwachting.

Placebo is nog steeds een verrijking van elk festivalaffiche. Niet voor niets staart het publiek zelfs na afloop van het laatste nummer naar het podium in de hoop dat er nog meer gaat komen. Placebo lijkt iets van zijn vroegere populariteit verloren te hebben, maar de kwaliteit is nog steeds present.